zaterdag 30 november 2013

Een super snelle doe-het-zelver: Etagère


Dit is een super snelle doe-het-zelver die ondertussen wel al niet meer zo heel origineel is, maar het resultaat mag er zeker zijn. 

Wat heb je nodig? Slechts 3 dingen: borden, glazen en 2 componenten epoxylijm. De borden en de glazen vond ik (uiteraard) in mijn geliefde kringwinkel. Hoe deze eruit zien hangt volledig van je eigen smaak af: romantisch, uitgewerkt, strak, eenvoudig, etc. Zorg er zeker voor dat je alles goed afwast en ontvet. Ik koos ervoor om telkens 2 borden op elkaar te zetten. De OMGEKEERDE glazen doen dienst als tussenstukje. De 2 componenten epoxylijm van het merk Sencys vond mama in de Brico.

   


De volgende stappen zijn super simpel: kies de samenstelling van je etagère en zorg dat alles klaar staat. Meng daarna de 2 componenten volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Gebruik maar een kleine hoeveelheid, want veel heb je niet nodig en de lijm droogt zeer snel op. De lijm breng je eerst onderaan het glas aan (dus op het randje van de bovenkant van het glas). Ik gebruikte hier een tandenstoker voor. Probeer dan het glas met gelijmd randje in het midden van het bord te plaatsen en druk stevig aan. Daarna doe je lijm bovenaan het glas (dus op het voetje aan de onderkant van het glas) en dan plaats je het centrum van bovenste bord op de voet. Weer goed aandrukken en klaar!

Dit is het resultaat: 4 etagères op 10 minuutjes (wel met de hulp van mama en we hebben 2 keer lijm moeten mengen)!

Deze etagères zijn ook heel tof om te geven bij de feestdagen waarneer de familie- en vriendenbezoeken elkaar opvolgen. Ik vind het altijd leuk om dan iets mee te nemen als attentie voor de gastvrouw en gastheer. Een zelfgemaakte etagère met zelfgemaakte koekjes en je hebt het ideale cadeau!


Gaan jullie zelf ook aan de slag?


1 opmerking: