zondag 25 mei 2014

Flocken

Vandaag val ik met de deur in huis met een korte doe-het-zelver rond flocken. Een tijdje geleden maakte ik enkele t-shirts voor mijn broer die gek is van mini's en drie rompertjes voor mijn toekomstig neefje of nichtje. Hieronder een korte beschrijving hoe ook jullie aan de slag kunnen!

Wat heb je nodig: 
Flockfolie in de gewenste kleur
Afbeelding/silhouette 
Schaar
Mesje
Kleefband
Strijkijzer/strijkplank 
Bakpapier

1. Zoek een leuke afbeelding en kleef deze met véééél kleefband goed vast op de flockfolie. Ik vind het gemakkelijkste om elk randje vast te kleven. Het is niet nodig om je afbeelding te spiegelen. Je kan kiezen op welke zijde van de flockfolie je de afbeelding kleeft: glanzende kant (kant van de velours) of matte kant (plakkant) (wel even nadenken hoe je je afbeelding op je stof wil!)


2. Knip de afbeelding uit de flockfolie. Gebruik eventueel een mesje voor de onbereikbare plaatsjes of daar waar je met veel precisie moet werken. 


3. Nu is het tijd om te strijken! Zorg eerst dat alle kleefband verwijderd is. Leg daarna je afbeelding met de matte kant op je stof met daarop een vel bakpapier. Druk het strijkijzer stevig op de afbeelding. Om er voor te zorgen dat alles goed vast hangt, laat ik de afbeelding even af koelen en herhaal ik deze stap nog eens. Nadat je afbeelding is afgekoeld, kan je het bovenste plastic laagje verwijderen. En dan kan je het resultaat bewonderen!

 
Het resultaat:
 Rompertjes:
En als pièce de résistance...de zus in een geflockte t-shirt!

3 opmerkingen:

 1. Dat ziet er super leuk uit! Bedankt voor de uitleg. XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Knap!!

  Steentje
  www.driecreatievebijtjes.blogspot.be

  BeantwoordenVerwijderen
 3. mooi blog! ik zag u via andere blogger...zal zeker meer gaan lezen...groetjes..

  BeantwoordenVerwijderen