dinsdag 13 november 2012

Doe-het-zelver #1: Ellebooglapjes uit vilt

Een aantal maanden geleden zag ik op Lookbook.nu een leuk truitje met ellebooglapjes in de vorm van een hart (http://lookbook.nu/look/3803043-Jump-For-My-Love). Ik vond het een tof idee dus ging ik op zoek naar een manier om dit zelf te doen. Hieronder volgt een korte beschrijving van de werkwijze!


1. Duid aan waar je de lapjes wil plaatsen op de trui en schuif je spons in de mouw op de juiste plaats! Plaats vervolgens de koekjesvorm op de spons;
2. Plaats kleine stukjes wol in de vorm;
3. Begin te prikken en zorg dat het vormpje steeds op dezelfde plaats blijft liggen;
4. Herhaal stap 2 en 3 totdat je het stof van de trui niet meer door de wol ziet;
5. Bevochtig de ellebooglapjes en strijk erover! 

Wil je graag zelf aan de slag? Dan volgen hier nog enkele tips! Ik vond de viltwol, viltnaalden en vildhouder in De Banier (http://www.debanier.be/). De spons is een gewone huishoudspons en de koekjesvorm vond ik in de keukenla. De trui kocht ik in de Primark voor een aantal euro's. Deze bevat echter geen wol ook al had de verkoopster in De Banier mij aangeraden om een wollen trui te gebruiken zodat de vezels van de trui en de viltwol beter aan elkaar zouden hechten. Voorlopig is het gelukt met deze trui, maar ze is wel nog niet in de wasmachine geweest!  

Ik haalde mijn inspiratie op deze website: http://honestlywtf.com/diy/diy-elbow-patch/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten